Digitale televisie

In ons gebouw is digitale TV van Ziggo beschikbaar. Gezien het recente bouwjaar van het pand, is de installatie relatief nieuw en dus geschikt voor SD,HD en interactieve TV.

Standaard digitale TV

Om digitale TV te kunnen gebruiken was tot maart 2015 een Ziggo smartcard en een geschikte ontvanger nodig. Sinds de omschakeling van het Ziggo naar het UPC netwerk zijn alle standaard digitale tv zenders echter vrij te ontvangen zonder dat je verdere hardware nodig hebt. Het enige dat je nodig hebt is een TV die geschikt is voor digitale kabelontvangst, elke moderne tv ondersteunt dit standaard, om te controleren of jou tv geschikt is voor digitale TV kijk je hier. Op het moment dat je zenders gaat zoeken op je tv, geef je aan dat je digitale en analoge zenders wil zoeken. Je voert hierna de volgende gegevens in voor het digitale deel:

  • Frequentie:                     474.00 MHz [eventueel zonder punt en indien nodig met extra 0]
  • Netwerk-ID:                   (0)4444
  • Modulatie:                      64 QAM (standaard)
  • Symboolfrequentie:      6875KS/s (standaard)

Vervolgens zijn alle zenders uit het standaardpakket digitaal te ontvangen. 

HDTV

Wil je HDTV dan is er wel een extra ontvanger nodig. Heb je een recente TV met een CI+ sleuf, dan kan je er ook voor kiezen om een CI+ module te nemen en deze te gebruiken zodat er geen losse set top box nodig is. Heb je dit niet dan ben je aangewezen op een losse ontvanger van Ziggo.

De CI+ module of de set top box is te huren via ITTDesk bij Ziggo. Je gaat hiervoor een contract aan met Ziggo. Om de HD zenders te vinden gebruik je in plaats van Netwerk-ID (0)4444, (0)5555.

Horizon Go TV app

Sinds het samengaan van Ziggo en UPC is voor alle Ziggo klanten de UPC Horizon Go TV app beschikbaar. Waar de app van Ziggo enkel bruikbaar was voor klanten die zowel (particulier) internet als tv afnamen, is de enige eis bij UPC dat je een tv abonnement moet hebben. Om de UPC app te kunnen gebruiken heb je wel een ‘Mijn Ziggo’ account nodig, deze kan je aanmaken met het klantnummer dat je krijgt zodra je een ontvanger huurt.