Tips, tricks en F.A.Q.

Deze pagina bevat antwoorden op veelgestelde vragen en verschillende tips, bijvoorbeeld handig bij verhuizen.

Rookmelder

Iedere (losse) kamer is uitgerust met een rookmelder. Deze hangt aan het plafond tussen de keuken en badkamer. De rookmelder is aangesloten op de netspanning, maar heeft ook een 9V-batterij als back-up. Als die (bijna) leeg is begint de rookmelder te piepen en moet je de batterij vervangen. De rookmelder kun je van het plafond afhalen door deze te draaien, volgens het pijltje op de behuizing.

Dubbele deuren openen

De deuren bij de hoofdingang, vanuit de hal naar buiten (richting de faculteit Bouwkunde) en vanuit de hal naar de overdekte parkeerplaats zijn allemaal dubbel uitgevoerd. Als je de ene helft open doet (via de deurklink) kun je de tweede helft openen via clips in het kozijn (ééntje boven en ééntje onder, net zoals het dubbele raam aan de achterkant van de meeste kamers). Zo kun je eenvoudiger naar binnen met grote spullen en/of voorkom je dat de deur steeds dichtvalt.

Andere dubbele deuren (o.a. die naar de brievenbussen, naar de vuilstortkokers en de ingang aan de kant van de Villa) kunnen ook open, maar daar kan dat via een aparte hendel.