Wasmachine

Het pand beschikt over gedeelde wasfaciliteiten voor alle bewoners. In de hal links van de hoofdingang vind je een ruimte met 3 wasmachines en 2 drogers. Je kunt betalen via een QR-code die is gekoppeld aan je persoonlijke account en welke je kunt downloaden vanaf de was-sitehttps://michielderuyterweg.nl/wassen. Op deze pagina vindt je info over hoe je een machine kan reserveren, en hoe je geld op je account zet.

Let op: leest de automaat de QR-code niet? Houd ‘m verder onder de lezer: de leesafstand is zo’n halve meter.

Kosten

Een was- en droogbeurt kosten respectievelijk €2,- en €1,-. 

QR-code downloaden

Via de online omgeving kun je je persoonlijke QR-code printen en opnieuw laten genereren. Je logt in met je mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Als je geen inloggegevens (meer) hebt kun je via ‘Lost password’ een nieuw wachtwoord aanvragen. De ‘Location ID’ die je de eerste keer nodig hebt is CA-1006.

(N.B.: Het vorige wassysteem sloeg wachtwoorden in plain text in de database op. DUWO had daarmee toegang tot de inloggegevens. Het is niet bekend of dit beter beveiligd is met het huidige systeem, maar enige voorzichtigheid is aanbevolen.)

Reserveren

Via de online omgeving kun je een wasmachine en/of droogtrommel reserveren. Klik hiervoor, na ingelogd te zijn, op de knop ‘Book a machine’ en volg de stappen op het scherm. Je kunt boekingen annuleren door dezelfde stappen te volgen. Bestaande (en daarmee annuleerbare) reserveringen zijn groen gekleurd. 

Let op: wanneer je 15 minuten na de start van je reservering geen was in de machine hebt gedaan, vervalt je reservering. De kosten worden desalniettemin in rekening gebracht. Hiervoor is gekozen om te voorkomen dat mensen wél wasmachines reserveren, maar niet gebruiken (terwijl andere bewoners dat wel hadden willen doen).

Pas opladen

Via de knop ‘Add credits’ kun je je account opladen. Dit kan met verschillende betaalmiddelen, zoals credit card, iDEAL en PayPal. Het betaalproces is overzichtelijk en wijst zichzelf. Het is ook mogelijk om direct bij de automaat op te laden door middel van een contactloze betaling met je bankpas.

Handleiding

De complete handleiding van het systeem kun je hier downloaden.